اين، ويتامين، براي، چربي، غذاهاي

هر عضوي که مقاومت به انسولين داشته باشد، به سندروم متابوليک مبتلا مي‌شود. مثلا مقاومت به انسولين در کبد، ديابت نوع ? را به وجود مي‌آورد، علت بيماري آلزايمر، مقاومت به انسولين در مغز است و اين مقاومت در کليه‌ها منجر به نارسايي مزمن کليوي مي‌شود. براي کاهش خطر ابتلا به بيماري، بايد ميزان انسولين را تا جاي ممکن پايين نگه داشت و سريع‌ترين و آسان‌ترين راه، پرهيز از مصرف غذاهاي فرآوري شده و نوشيدني‌هاي شيرين است.
توصيه مي‌کنم مصرف روزانه‌ي فروکتوز را تا ?? گرم کاهش دهيد. اگر مقاومت به انسولين داريد، اين مقدار را به ?? گرم و يا کمتر از آن برسانيد. افزايش فروکتوز در بدن باعث افزايش اوريک اسيد مي‌شود. ميزان اوريک اسيد بدن، شاخصي براي مسموميت با فروکتوز است و اندازه‌گيري مقدار آن بسيار حائز اهميت مي‌باشد.
صنايع غذايي سعي دارند با ايجاد تبليغات، تاثير مصرف قند و غذاهاي فرآوري‌شده را کم‌‌اهميت جلوه دهند. به منظور ايجاد آگاهي درباره‌ي اين مواد غذايي، گروهي از دانشمندان از سه دانشگاه آمريکا يک وب‌سايت آموزشي با عنوان SugarScience.org به وجود آورده‌اند. اين سايت درصدد است تا تحقيقات مستقل در اين زمينه را در اختيار عموم قرار دهد.
________________________________________
: ? غذاي مفيد براي کاهش قند خون
________________________________________
عوارض شيرين‌کننده‌هاي مصنوعي براي بدن
افراد زيادي براي کاهش مصرف قند، به اشتباه به استفاده از شيرين‌کننده‌هاي مصنوعي رو مي‌آورند و از خطرات اين جايگزيني آگاهي ندارند. نتايج تحقيقات در طول ?? سال گذشته نشان مي‌دهد برخلاف ادعاي صنايع غذايي، شيرين‌کننده‌هاي مصنوعي اشتها را تحريک مي‌کنند و ميل به کربوهيدرات را افزايش مي‌دهند. اين شيرين‌کننده‌ها با ايجاد طيف گسترده‌اي از اختلالات متابوليک، ذخيره‌سازي چربي را در بدن تشديد کرده و باعث چاقي مي‌شوند. تحقيقات نشان مي‌دهد شيرين‌کننده‌هايي مانند آسپارتام بيشتر از شکر حساسيت به انسولين ايجاد مي‌کنند. بر اساس يافته‌هاي دانشمندان اين مواد در ميکروفلورهاي روده اختلال ايجاد کرده و خطر ابتلا به چاقي و ديابت را افزايش مي‌‌دهند. نتايج اين پژوهش‌ها کاملا ثابت شده است.
شيرين‌کننده‌هاي مصنوعي، مسيرهاي متابوليکيِ بدن را تغيير داده و بيماري‌هاي متابوليک ايجاد مي‌کنند. يکي از اين مسيرها، مسير انتقال قند در بدن است که در حضور اين شيرين‌کننده‌ها تغيير مي‌کند. از مشکلات ديگري که اين مواد به وجود مي‌آورند ناترازي همزيستي در روده و عدم تحمل گلوکز است. عدم تحمل گلوکز يک عارضه‌ي پيش‌ديابتي است که به ديابت نوع ? ختم مي‌شود. چون حجم زياد قند خون در سلول‌هاي چربي ذخيره مي‌شود، اين عارضه در ايجاد چاقي نيز نقش دارد.
علاوه بر اينکه مصرف آسپارتام و ساير شيرين‌کننده‌ها حساسيت به انسولين را تشديد مي‌کند و باعث چاقي مي‌شود، در ايجاد بيماري‌هاي ديگري مانند مشکلات قلبي و عروقي، سکته و آلزايمر نيز نقش دارد.
رژيم‌هاي غذايي نامناسب و سرشار از قند/فروکتوز و دانه‌هاي غلات مثل گلوتن، عامل اصلي بيماري آلزايمر هستند. موضوع ديگري که درباره‌ي مصرف آسپارتام ناديده گرفته شده، مسموميت با متانول است. در مصاحبه‌ي گذشته‌ام با دکتر وودرو مونته (Woodrow Monte) متخصص سم‌شناسي و نويسنده‌ي کتاب «سکوت علم در برابر شيرين‌کننده‌هاي قاتل» ارتباط ميان اسپارتام، مسموميت با متانول و فرمالدهيدهاي سمّي توضيح داده شده است.
________________________________________
: گلوتن چيست و چرا براي بعضي‌ها مضر است؟
________________________________________
چربي ترانس، عامل اصلي بيماري‌هاي قلبي

چربي‌هاي اشباع، چندين دهه عاملي براي بيماري قلبي بودند. در واکنش به اين موضوع و براي رفع اين مشکل، صنايع غذايي چربي ترانس را با چربي اشباع جايگزين کرد و بازار غذاهاي کم‌چرب (اما با قند بالا) رونق گرفت. از آن پس سلامت مردم رو به کاهش گذاشت و به دليل اين اشتباه سهمگين، ميليون‌ها نفر در سراسر جهان با مرگ زودرس جان خود را از دست مي‌دهند. اين چربي سهم زيادي در ايجاد مقاومت به انسولين دارد. چربي ترانس موجود در روغن‌هاي نباتي هيدروژنه، به عنوان يک پرواُکسيدان عمل کرده و استرس اکسيداتيو را به وجود مي‌آورد، اين استرس به سلول‌هاي بدن آسيب مي‌رساند. به عقيده‌ي بسياري از محققان چربي ترانس کاملا مضر است و نمي‌توان مقدار بي‌خطري براي آن در نظر گرفت. دکتر فرد کومِرو (Fred Kummerow) نويسنده‌ي کتاب «کلسترول عامل اصلي نيست»، به مدت ‌هشت دهه بر روي چربي‌ها تحقيق کرده است و اولين محققي بود که از مسدود شدن شريا‌ن‌ها با چربي ترانس خبر داد و آنها را به عنوان عاملي براي بيماري قلبي معرفي کرد. به علاوه، چربي ترانس مانع سنتز پروستاسيکلين مي‌شود. اين سنتز براي جريان خون ضروري است. وقتي که شريان‌ها نتوانند پروستاسيکلين توليد کنند، لخته‌ي خوني شکل مي‌گيرد و مرگ ناگهاني روي مي‌دهد. همچنين چربي ترانس در ايجاد زوال عقل هم نقش دارد.
تقريبا از سال ???? تا ???? مصرف چربي ترانس تا يک سوم کاهش يافت. اما همچنان افراد بسياري هستند که در رژيم غذايي خود از مقادير زيادي چربي ترانس استفاده مي‌کنند. مشکل اينجا است که اغلب اوقات مصرف اين چربي پنهان است چون حتي محصولاتي که برچسب «فاقد چربي ترانس» بر روي آنها وجود دارد حاوي اين چربي هستند چراکه اگر مقدار اين چربي در مواد غذايي از يک ميزان مشخص پايين‌تر باشد،‌ لازم نيست کارخانه سازنده آن را در ترکيبات ذکر کند و به همين راحتي با يک راه گريز قانوني مصرف‌کنندگان را گمراه مي‌کنند. براي اجتناب از مصرف اين چربي، از مصرف موادغذايي که حاوي روغن نباتي هيدروژنه هستند يا با اين روغن پخته مي‌شوند، خودداري کنيد. بهتر است قبل از مصرف هرگونه ماده‌ي غذايي، از نبود روغن نباتي هيدروژنه در ليست ترکيبات آن مطمئن شويد.
سال گذشته سازمان غذا و داروي ايالات متحده آمريکا (FDA)، چربي ترانس را از ليست افزودني‌هاي مجاز حذف کرد اما متاسفانه به جاي استفاده از روغن‌هاي اشباع سالم مثل روغن نارگيل، چربي حيواني و کره، روغن‌هاي گياهي غيراشباعِ ديگري جايگزين چربي ترانس شدند که وقتي حرارت داده مي‌شوند، آلدهيد حلقه‌اي سمّي توليد مي‌کنند. اين محصولات جانبي بسيار مضر هستند به گونه‌اي که چربي ترانس در مقايسه با آنها بي‌ضررتر است و احتمالا چند دهه‌ طول مي‌کشد تا از پيامدها و خطرات اين روغن‌هاي غيراشباع مطلع شويم.
________________________________________
: کدام خوراکي‌ها کلسترول خون را پايين مي آورند؟
________________________________________
کاهش مقدار ويتامين D در بدن احتمال مرگ را افزايش مي‌دهد

آخرين مورد در رابطه با اهميت ويتامين D براي سلامت بدن است. مقدار کافي ويتامين D در بدن، مانع ابتلا به انواع بيماري‌ها مي‌شود و زندگي سالم‌تر و عمري طولاني‌تر به ما خواهد داد. سالانه يک ميليون نفر در سراسر جهان به بيماري‌هاي مزمن دچار مي‌شوند که با افزايش سطح ويتامين D3 مي‌توان از ابتلاي آنان به اين بيماري‌ها جلوگيري کرد. شواهد نشان مي‌دهد اگر ميزان ويتامين D در بدن کافي باشد، احتمال مرگ به هر دليلي کاهش مي‌يابد. تاکنون صدها فايده براي ويتامين D کشف شده است. چه بسا فوايد اين ويتامين بالغ بر هزاران مورد باشد، چراکه در حدود ?? درصد از ژن‌هاي بدن ما تحت‌تاثير اين ويتامين هستند. در زير برخي از فوايد اين ويتامين توضيح داده شده است:
بيماري قلبي و عروقي
مصرف ويتامين D براي کاهش فشار خون بالا، جلوگيري از بيماري قلبي آترواسکلروتيک، حمله‌ي قلبي و سکته، بسيار ضروري است. دکتر مايکل هوليک (Michael Holic) که مدت‌ها بر روي فوايد ويتامين D تحقيق کرده است، مي‌گويد: «کمبود اين ويتامين خطر ابتلا به حملات قلبي را ?? درصد افزايش مي‌دهد. اگر حمله‌‌ي قلبي به شما دست دهد و کمبود ويتامين D هم داشته باشيد، آنگاه احتمال فوت شما بر اثر حمله‌ي قلبي بيش از ??? درصد است.»
________________________________________
: دلايل حمله‌ قلبي و راه‌هاي پيشگيري از آن
________________________________________
بيماري‌هاي خودايمني
اين ويتامين تقويت‌کننده‌ي قدرتمندِ سيستم ‌ايمني است و مصرف آن براي جلوگيري از ابتلا به بيماري‌هاي خودايمني مثل مالتيپل اسکلروزيس (MS) و التهاب روده بسيار ضروري است.
بيماري‌هاي ريوي
در افرادي که دچار کمبود ويتامين D هستند، مصرف مکمل اين ويتامين، عود علائم بيماري مزمن انسداد ريه را تا حدود ?? درصد کاهش مي‌دهد. تحقيقات ديگري نشان مي‌دهد ويتامين D از بدن در برابر برخي از عوارض سيگار کشيدن نيز حفاظت مي‌کند.
بيماري‌هاي عفوني مانند آنفلوآنزا
ويتامين D سيستم ايمني بدن را تقويت کرده و ژن‌هايي را که در اين سيستم نقش دارند، تنظيم مي‌کند. در نتيجه سيستم ايمني مي‌تواند ويروس‌ها و باکتري‌ها را از بين ببرد. به عقيده‌ي من، بهينه‌سازي مقدار ويتامين D در بدن، امن‌تر، ارزان‌تر و مهم‌تر از همه موثرتر از تزريق واکسن آنفلوآنزا است.
ترميم DNA و فرآيند متابوليک بدن
داوطلبان سالمي که در يکي از پژوهش‌هاي دکتر هوليک شرکت کرده بودند به مدت چند ماه، هر روز ???? واحد ويتامين D دريافت مي‌کردند، در اين افراد ??? ژن مختلف که در بيش از ?? فرآيند متابوليک نقش داشتند، تنظيم شدند. اين فرآيند‌ها شامل ترميم DNA، تاثير مثبت بر روي خوداُکسايشي (مثلا اکيسداسيوني که در حضور اکسيژن يا اشعه UV اتفاق مي‌افتد و پيامدهايي براي پيري و سرطان دارد)، تقويت سيستم ايمني و بسياري از فرآيند‌هاي بيولوژيکي ديگر بود.
سلامت مغز (افسردگي، زوال عقل و بيماري آلزايمر)
در گستره‌ي وسيعي از بافت مغز، گيرنده‌هاي ويتامين D حضور دارند و گيرنده‌هاي فعال اين ويتامين رشد عصبي را در مغز افزايش مي‌دهند. ويتامين D براي عملکرد مغز، سلامت ذهن و پيشگيري از اختلالات زوال عقلي مانند آلزايمر مفيدند. طبق پژوهشي که به تازگي انجام شد کمبود ويتامين D در بدن خطر ابتلا به زوال عقل و آلزايمر را دو برابر مي‌کند. پژوهش ديگري نشان داد سطح بالاي ويتامينD، خطر ابتلا به بيماري آلزايمر را ?? درصد کاهش مي‌دهد. محققان معتقدند سطح بهينه‌ي ويتامين D، مواد شيميايي مورد نياز را در مغز افزايش مي‌دهد و با افزايش اثربخشي سلول‌هاي گليال در مراقبت از نورون‌هاي آسيب‌ديده، از مغز مراقبت مي‌کند. اين ويتامين به دليل ويژگي ضدالتهابي و تقويت ايمني، تاثير مفيدي بر روي مغز دارد.
________________________________________
: توصيه‌هاي عصب‌شناسان براي پيشگيري از آلزايمر
________________________________________
سرطان
اين ويتامين اثر ضدسرطان ويژه‌اي دارد. سلول‌هاي سرطاني را از بين مي‌برد و به عنوان يک اپوپتوز (عامل مرگ سلولي) شناخته شده است، همچنين از رشد سلول‌هاي خوني تغذيه‌کننده‌ي سلول‌هاي تومور نيز جلوگيري مي‌کند. بيش از ??? مرجع پزشکي اثربخشي ويتامين D و خاصيت ضدسرطاني آن را تاييد مي‌کنند. اثربخشي ويتامين D در بهبود سرطان مثانه از طريق تحليل چند پژوهش اثبات شده است. پژوهش مشابه ديگري در سال ???? در مجله‌ي آمريکايي داروهاي پيشگيري‌کننده (American Journal of Preventive Medicine) به چاپ رسيد که نشان مي‌داد اگر سطح ويتامين D در بدن بيش از ?? نانوگرم/ميلي‌ليتر باشد، ?? درصد خطر ابتلا به سرطان روده‌ي بزرگ کاهش مي‌يابد.
________________________________________
: ?? ماده غذايي حاوي فوليک اسيد براي پيشگيري از سرطان و نقص عضو نوزاد
________________________________________
بهترين راه براي جذب ويتامين D استفاده از نور خورشيد است

اگر به هر دليلي به آفتاب دسترسي نداريد، توصيه مي‌‌شود از مکمل ويتامين D استفاده کنيد. براي اين منظور به جاي مصرف ويتامين D2 ترکيبي، حتما بايد ويتامين D3 مصرف کنيد. ويتامين D محلول در چربي است، پس بهتر است همراه با چربي‌هاي سالم مصرف شود. از جمله مواد ديگري که در عملکرد بهتر اين ويتامين نقش دارند، ويتامين K2 و منيزيم است. دلايل مهمي براي اين توصيه‌ها وجود دارد. نقش بيولوژيکي ويتامين K2، کمک به انتقال کلسيم به محل‌هاي مناسب در بدن است. اگر ميزان اين ويتامين کافي نباشد، کلسيم در شريان‌ها و بافت‌هاي نرم بدن رسوب مي‌کند. در اين شرايط کلسيفيکاسيون (رسوب املاح کلسيم) در شريان‌ها اتفاق مي‌افتد. در گذشته تصور مي‌شد کلسيفيکاسيون به دليل مسموميت با ويتامين D روي مي‌دهد، اما امروزه مي‌دانيم که دليل واقعي آن فقدان ويتامين K2 است.
منيزيم هم براي عملکرد درست کلسيم و هم براي فعال‌سازي ويتامين D ضروري است. منيزيم با فعال‌سازي آنزيم‌ها، استفاده‌ي بهتر از ويتامين D را امکان‌پذير مي‌کند. در واقع آنزيم‌هايي که در سوخت‌وساز ويتامين D نقش دارند، براي عملکرد خود به منيزيم نياز دارند. کمبود منيزيم نيز مانند کمبود ويتامين‌هاي D و K2 بسيار شايع است. اگر فرد دچار کمبود منيزيم باشد و از مکمل‌هاي کلسيم استفاده کند، اين کمبود تشديد مي‌شود. سبزيجات و جلبک‌هاي دريايي مانند کتانجک (kelp)، دولس (dulse) و نوري (nori) منابع خوبي براي تامين منيزيم هستند. منيزيم سيترات (magnesium citrat) و منيزيم ترئونات (magnesium threonate) نيز از بهترين مکمل‌ها مي‌باشند.
پيشنهادي کلي و فراگير در مورد ميزان مصرف ويتامين D، وجود ندارد چراکه ميزان مورد نياز براي هر فرد متفاوت است. بهترين توصيه اين است که از طريق آزمايش، از مقدار ويتامين D بدن خود مطلع شده و به ميزاني که نياز داريد مصرف کنيد. وب‌سايت GrassrootsHealth، براي آگاهي از ميزان مناسب ويتامين D در بزرگسالان، جدولي را در اختيار شما قرار مي‌دهد.
کمبود: کمتر از ?? نانوگرم/ميلي‌ليتر، مقدار بهينه: ??-?? نانوگرم/ميلي‌ليتر، ميزان مورد نياز براي درمان سرطان و بيماري قلبي: ??-??? نانوگرم/ميلي‌ليتر، زياد: بيش از ??? نانوگرم/ميلي‌ليتر
با رژيم غذايي سالم و سبک زندگي مناسب، طول عمر بيشتر و زندگي سالم‌تري داشته باشيم

يک راه ساده براي داشتن زندگي سالم، خودداري از مصرف قند تصفيه شده/فروکتوز فرآوري‌شده، چربي ترانس و شيرين‌کننده‌هاي مصنوعي است. اگر غذاهاي کامل (غذاهايي که فرآوري نشده‌اند، يا مقداري فرآوري آنها کم است)، محصولات ارگانيک و يا محصولاتي که به صورت محلي پرورش داده مي‌شوند را با غذاهاي فرآوري شده جايگزين کنيم، ‌به صورت خودکار سه عامل اصلي مرگ زودرس را حذف کرده‌ايم. علاوه بر اين، بدين ترتيب بسياري از ترکيبات خطرناک ديگر مانند آلدهيد‌هاي حلقوي،‌‌ اکريلاميدها و موادي که با مهندسي ژنتيک تغيير کرده‌اند نيز از رژيم غذايي ما حذف خواهند شد. با استفاده از غذاهاي ارگانيک، از خطرات آفت‌کش‌ها نيز در امان خواهيم ماند. خبر خوب ديگر اين است که به گفته‌ي دکتر کومرو، بعد از مصرف مواد ارگانيک و انتخاب يک سبک زندگي سالم‌تر، بدن در مدت يک ماه چربي ترانس را حذف مي‌کند.
براي داشتن عمري طولاني‌تر و زندگي سالم‌تر در منزل از مواد غذايي تازه، کامل و ارگانيک استفاده کنيد. در گام بعدي بايد مراقب ميزان ويتامين D بدن خود باشيد. در فصل‌هاي سرد سال که ميزان دسترسي به نور آفتاب کمتر است، و همينطور در اواسط تابستان بايد آزمايش مربوط به ويتامين D تکرار شود تا پايين‌ترين و بالاترين سطح ويتامين D در بدن مشخص شود. با آگاهي از ميزان اين ويتامين مي‌توانيد اقدامات لازم را انجام دهيد.
برگرفته از: articles.mercola.com



يکي از لذت‌بخش‌ترين سرگرمي‌هاي زندگي «غذا خوردن» است. درست است که دليل اصلي خوردن، کسب انرژي موردنياز بدن‌مان است اما لذت چشيدن طعم غذاهاي رنگ‌ووارنگ خودش يک تفريح است!
اگر دل‌تان خوش باشد، نون و پنير هم براي‌تان دلپذير است. اما غذاها فقط شامل نون و پنير، قيمه و قرمه، زرشک‌پلو، سوپ جو و … نيستند. دنياي غذاها خيلي متنوع‌‌تر از اين حرف‌هاست. چه اشکال دارد دلخوشي‌مان را با خوردن گاه‌وبي‌گاه غذاهاي ويژه بيشتر کنيم؟!
ايران ما در کنار زيبايي‌هاي تاريخي و طبيعت چشم‌نوازش، به غذاهايش هم شهره است. اقوام و نواحي مختلف ايران غذاهاي خوش‌مزه و خوش‌رنگ‌ولعاب گوناگوني دارند که شايد نام برخي از آنها به گوش‌تان نخورده يا کمتر خورده باشد. کشورهاي مختلف دنيا هم غذاهاي متنوعي دارند که خيلي‌شان نه‌تنها با ذائقه‌ي ما جور هستند بلکه دهان‌مان را هم آب مي‌اندازند.
خوب است دفعه‌ي بعد که مهمان داريد، با تهيه‌ي يک غذاي ويژه که کمتر در سفره‌هامان ديده مي‌شود، چشم‌ها را خيره کنيد و دهان‌ها را آب بيندازيد! يا اينکه آخر هفته‌تان را به تهيه‌ و ميل کردن غذايي خاص با خانواده سپري کنيد. مانند امتحان‌کردن هر چيز تازه‌اي، چشيدن غذاهاي خاص هم هيجان‌انگيز است. پس به‌دنبال تجربه‌هاي جديد ازجمله خوردن غذاهاي خاص باشيد. در اين مطلب چند غذاي ويژه را که کمتر در خانه و حتي رستوران‌ها ديده مي‌شوند به شما معرفي مي‌کنيم.
قليه‌ماهي

اين روزها بسيار بر مصرف غذاهاي دريايي به دليل امگا? فراوان و چربي اشباع‌شده‌ي کمي که دارند بسيار تأکيد مي‌شود. پروتئين هم بسياري از اين غذاها يافت مي‌شود. درکنار همه‌ي اين مزيت‌ها قليه‌ماهي تجربه‌ي تندي و گرمي جنوبي را براي‌تان به ارمغان مي‌آورد.

قليه ماهي از خورش‌هاي معروف جنوب ايران است که آوازه‌اش به شهرهاي ديگر هم رسيده است. اين خورش با ماهي‌هاي جنوبي، سبزي معطر و تمبر هندي تهيه مي‌شود و معمولا تند است. اگر به ماهي جنوب دسترسي نداريد، قزل‌آلا يا تن ماهي هم کارتان را راه مي‌اندازد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شما میتوانید از برچسب ها و ویژگی های HTML هم استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

بالا