دانلود پایان نامه

آب‌پز

سیب‌زمینی منبع غنی کربوهیدرات است و مواد مغذی مهمی دارد. قسمت اعظم کربوهیدرات سیب‌زمینی، یعنی حدود ?? تا ?? درصد وزن سیب‌زمینی تازه را نشاسته تشکیل می‌دهد. هرچند که معمولا سیب‌زمینی به‌صورت خام مصرف نمی‌شود، اما سیب‌زمینی خام مقدار زیادی نشاسته دارد که کار هضم آن را سخت می‌کند. اما خیال‌تان راحت باشد، چون با پختن سیب‌زمینی، همان نشاسته‌ی دیرهضم به‌راحتی هضم می‌شود. بد نیست بدانید سیب‌زمینی آب‌پز نسبت به انواع دیگر سیب‌زمینی مثل نوع سرخ‌کرده‌ی آن سبک‌تر است و هضم راحت‌تری دارد.
دقیقا همانند برنج، نشاسته‌ی مقاوم سیب‌زمینی هم بعد از خنک شدن افزایش می‌یابد و هضم این ماده‌ی خوراکی پرمصرف را سخت‌تر می‌کند. پس سیب‌زمینی را هم قبل از سردشدن میل کنید.
هرچند در کشور ما تقریبا یک یا دو نوع سیب‌زمینی دردسترس عموم قرار دارد اما جالب است بدانید که نوع سیب‌زمینی (زرد، قرمز، قهوه‌ای تیره و…) تأثیری در میزان دیرهضم یا آسان‌‌هضم بودن آن ندارد.
?. سفیده‌ی تخم‌مرغ
تخم مرغ یکی از مغذی‌تری مواد غذایی در دسترس ماست که ویتامین‌های مختلفی دارد و یکی از منابع مهم پروتئین است. اما بیشتر مواد مغذی آن در زرده‌ی تخم مرغ که چربی بالایی هم دارد، جمع شده است. یک تخم‌مرغ پخته معمولا ? گرم چربی و ? گرم پروتئین دارد.
مصرف تخم‌مرغ معمولا به افرادی که دچار سندروم روده‌ی تحریک‌پذیر (IBS) هستند، توصیه می‌شود؛ اختلالی که بر دستگاه گوارش تأثیر می‌گذارد و فرد مشکلاتی مثل نفخ، گاز معده، معده درد، اسهال و یبوست را تجربه می‌کند.
اما چون زرده‌ی تخم‌مرغ چربی بالایی دارد و دیرهضم است، معمولا برای بیشتر افراد غذای سنگینی محسوب می‌شود، پس بهتر است که بیشتر از سفیده‌ی تخم‌مرغ استفاده کنیم.
تخم‌مرغ آب‌پز نسبت به نیمرو یا انواع غذاهای حاضری که از ترکیب تخم‌مرغ با مواد چرب دیگر تهیه می‌شود، راحت‌تر هضم می‌شود. اضافه‌کردن تخم‌مرغ به مواد غذایی چرب از آنجایی که دیرهضم‌تر است ممکن است معده را تحریک و دچار مشکل کند.
________________________________________
: میوه‌ها لاغرکننده هستند یا چاق‌کننده؟‌
________________________________________
?. بلغورجو آماده
بلغور جو دوسر معمولا از دانه‌های سخت و پیچیده‌ی جو و جوی‌ نیم‌دانه یا جو دوسر پرک تهیه می‌شود. بلغورجو آماده (فوری) چون نازک‌تر از جو پرک است و کمی بیشتر از آن تصفیه‌شده، وقتی آماده می‌شود نرم‌تر از جو پرک است و به‌دلیل فرایندهای بیشتری که روی آن انجام شده، هضم آسان‌تری دارد.
به‌دلیل همین نازکی و نرمی بیشتر جو دوسر پرک آماده، این ماده‌ی غذایی قادر به تجزیه‌ی خیلی سریع‌ ساختار نشاسته‌ای خود است. بنابراین دسترسی به نشاسته آن برای بدن و هضمش در فرایند گوارش آسان‌تر است.
مطالعات انجام‌شده روی ?? نفر به‌عنوان نمونه نشان می‌دهد، جو دوسر پرک آماده که نازک‌تر است نسبت به جو پرک ضخیم‌تر، هضم بسیار ساده‌تری دارد.
گرچه جو دوسر، معمولا فاقد گلوتن است اما چنانچه فرایند آماده‌سازی آن در محلی باشد که معمولا در آن محل مواد غذایی دارای گلوتن مثل گندم یا جو آماده می‌شوند، ممکن است جو دوسر هم گلوتن‌دار شود.
اگر شما دچار بیماری سلیاک هستید یا به گلوتن حساسیت دارید، بهتر است قبل از خرید جو دوسر یا بلغورجو مطمئن شوید که حتما روی بسته عبارت «بدون گلوتن» درج شده باشد. مطالعات نشان می‌دهد، بیشتر افراد مبتلا به سلیاک مانعی برای با خوردن جو دوسر خالص یا بدون گلوتن ندارند.
?. ماهی بدون چربی

همان‌طور که می‌دانید خوردن ماهی نه‌تنها برای سلامتی بدن مفید است، بلکه جزو مواد غذایی سبکی است که راحت هضم می‌شود.
درواقع، از لحاظ چرب بودن ما دو نوع ماهی داریم. ماهی‌های پرچرب مثل ماهی سالمون و انواع ماهی ساردین و ماهی‌های کم‌چرب یا بدون چربی مثل ماهی کاد، تیلاپیلا یا ماهی هادوک. ماهی‌های بدون چربی معمولا سرشار از پروتئین و فاقد هرگونه کربوهیدرات و تقریبا بدون چربی هستند.
از آنجایی‌که پروتئین‌های حیوانی خیلی راحت‌تر از پروتئین‌های گیاهی و حبوبات هضم می‌شوند، ماهی می‌تواند انتخاب مناسبی برای یک وعده‌ی غذایی سبک باشد. عوامل زیادی مانع هضم آسان پروتئین‌های گیاهی می‌شوند که تانن می‌تواند یکی از آنها باشد. از طرفی، پروتئین گیاهی مانع سفت و سختی مثل پوشش دانه را سر راه خود دارد که برای ماهی این مانع وجود ندارد و پروتئین راحت‌تر هضم و جذب می‌شود.
________________________________________
: زنجبیل و لاغری؛ نحوه مصرف زنجبیل برای چربی سوزی چگونه است؟
________________________________________
?. ماست
برخی از انواع ماست‌ها غنی‌شده با پروبیوتیک هستند. این باکتری دوست‌داشتنی که اتفاقا به‌عنوان یکی از مواد طبیعی ماست شناخته می‌شود، برای سلامتی به‌خصوص حفظ سلامتی باکتری‌های روده بسیار مفید است. پروبیوتیک می‌تواند به هضم سالم کمک کند، به یاری سیستم ایمنی بدن بیاید و در کاهش وزن مؤثر باشد.
ماست خوراکی است که می‌تواند از بدن در برابر اسهال ناشی از مصرف آنتی‌بیوتیک ها به‌خصوص در کودکان حفاظت کند. خوردن ماست علایمی مثل نفخ و تکرر مدفوع در بیماری سندروم روده‌ی تحریک‌پذیر (IBS) را هم کاهش می‌دهد.
خوبی ماست این است که حتی افرادی که به عدم تحمل لاکتوز مبتلا هستند و نمی‌توانند شیر مصرف کنند، با خوردن مقدار کمی ماست مشکلی ندارند. چون باکتری‌های اسید لاکتیک موجود در ماست، لاکتوز شیر را به اسید لاکتیک تجزیه می‌کنند. بنابراین ماست نسبت به شیر مقدار بسیار کمی لاکتوز دارد.
هرچند متأسفانه فرایند پاستوریزه کردن، بیشتر مواد طبیعی ماست را از بین می‌برد اما برخی تولیدکنندگان این کمبود را با اضافه‌کردن مواد طبیعی به ماست پاستوریزه جبران می‌کنند. پس وقتی می‌خواهید ماست بخرید با مطالعه‌ی برچسب محصول از وجود مواد فعال و طبیعی درون ماست مطمئن شوید.
دیگر عوامل مؤثر در فرایند هضم غذا
هرچند ما چند ماده‌‌ی غذایی زودهضم را به شما معرفی کردیم اما باید این را هم بگوییم که عوامل دیگری مانند ورزش، استرس و نوشیدن مایعات هم در فرایند گوارش مؤثر هستند.
کاهش استرس: استرس یکی از مهم‌ترین عواملی است که روی دستگاه گوارش اثر می‌گذارد و ممکن است فرد در اثر آن دچار ناراحتی معده یا اسهال شود. بنابراین می‌توانید از ورزش، مدیتیشن و روش‌های تمدد اعصاب برای کاهش استرس کمک بگیرید.
ورزش: علاوه‌بر اینکه استرس شما با ورزش به میزان چشمگیری کاهش می‌یابد، ورزش منظم می‌تواند یبوست و علائم IBS (سندروم روده‌ی تحریک پذیر) را هم کم کند.
هیدراته نگه‌داشتن بدن: مصرف مایعات نه‌تنها برای هضم مهم است بلکه علایمی مثل نفخ و یبوست را هم به‌حداقل ممکن می‌رساند و در این مورد نوشیدن آب آشامیدنی بهترین گزینه ممکن است.
اجتناب از پرخوری در یک وعده‌ی غذایی: سعی کنید در یک وعده‌ی غذایی حجم زیادی خوراکی وارد معده‌تان نکنید، زیرا اصلا به تجربه‌ی درد معده و ناراحتی بعد از غذا خوردن نمی‌ارزد. برای آنکه زیاد غذا نخورید، بهترین روش آرام غذاخوردن است. این کار باعث می‌شود مغز فرصت پیدا کند تا به‌موقع پیغام سیری را دریافت کند، هم با افزایش ترشح بزاق، مواد غذایی راحت‌تر تجزیه می‌شوند.
دوستان عزیزم برخی از غذاها نسبت به برخی دیگر هضم آسان‌تری دارند، بنابراین سریع‌تر و راحت‌تر هضم می‌شوند و برای سیستم گوارشی عوارضی ندارند.
چنانچه دچار معده‌‌درد هستید یا شرایط مزاجی و پرهیز غذایی خاصی دارید، غذاهایی با هضم آسان انتخاب‌های مناسبی برای شما هستند. اما اگر مشکل گوارشی خاصی ندارید بهتر است رژیم غذایی‌تان را فقط به غذاهای زودهضم محدود نکنید، چون عموما این نوع خوراکی‌ها بدون فیبر و چربی هستند که به میزان معمول برای بدن لازم است.
درنهایت، همه‌ی ما به‌خوبی می‌دانیم که بدن انسان به تمام گروه‌های غذایی نیاز دارد. پس رژیمی مناسب‌ترین رژیم غذایی است که همه‌ی گروه‌های غذایی را داشته باشد. بنابراین شما می‌توانید به غذاهایی با هضم آسان‌ به‌عنوان بخشی از رژیم غذایی‌تان توجه کنید.
________________________________________
در ادامه بخوانید: ? ماده غذایی که هوش شما را چندین برابر می‌کند
________________________________________

این مجموعه صوتی پرطرفدار را از دست ندهید
مقالات صوتی

مجموعه صوتی پرطرفدارترین مقالات با موضوع رژیم و تغذیه برای تناسب اندام
به من بگو چه می‌خوری تا به تو بگویم که هستی

7000تومان



ورزش کردن و داشتن رژیم غذایی سالم برای بعضی افراد کاری دشوار است. گذشته از آن، امروزه تقریبا همه‌ی ما در معرض آلودگی‌ها و بیماری‌های گوناگونی هستیم که سلامت ما را تهدید می‌کنند. در چنین شرایطی طبیعی است که برای سلامتی‌مان نگران باشیم و در حفظ آن بکوشیم. برای این کار حتما لازم نیست وقت زیادی صرف کنید؛ تنها راه حل، ورزش‌های سنگین و رژیم‌های غذایی سخت نیست. یکی از راهکارهای سریع و آسان، نوشیدن آبلیمو و عسل پیش از صبحانه است. از دانستن فواید سرشار این نوشیدنی ساده، شگفت‌زده خواهید شد.

هر روز صبح آبلیمو و عسل بنوشید تا شاهد اثرات مفید آن باشید
به احتمال زیاد شما هم مانند اکثر مردم مایل هستید بیشتر از خودتان مراقبت کنید، اما زمان کافی ندارید. با احتساب ساعات کاری، رفت‌وآمدهای وقت‌گیر، کارهای منزل و مراقبت از فرزندان، مراقبت از خودتان معمولا در اولویت آخر قرار می‌گیرد. خبر خوب این است که با وجود همه‌ی اینها، راه‌های سریع و آسانی برای بهبود سلامتی‌تان وجود دارد، حتی اگر زمان زیادی نداشته باشید.
نوشیدن منظم آبلیمو و عسل فواید زیر را برای‌تان به دنبال دارد:
برای پوست‌ بسیار مفید است
می‌خواهید پوستی شفاف داشته باشید؟ نوشیدن آبلیمو و عسل یکی از بهترین راه‌های طبیعی موجود برای داشتن پوستی شفاف، بدون استفاده از لوازم آرایشی است. لیمو ویتامین C مورد نیاز را برای تولید کلاژن فراهم می‌کند، کلاژن نوعی بافت پیوندی مهم است که به استحکام و جوان ماندن پوست کمک می‌کند. بسیاری از ترکیبات موجود در عسل نیز به شادابی پوست کمک می‌کنند. در نتیجه شما پوستی سالم، جوان و شفاف خواهید داشت.
________________________________________
: ? ورزش صورت برای شادابی پوست
________________________________________

به گوارش کمک می‌کند
مشکلات گوارشی مانند نفخ، گاز معده، سوزش معده و یبوست، برای بسیاری از مردم مشکلات مزمنی هستند که می‌توانند زندگی‌ روزمره‌شان را دگرگون کنند. یکی از ساده‌ترین راه‌های بهبود این مشکلات گوارشی، نوشیدن روزانه‌ی آبلیمو و عسل است. لیمو سرشار از پکتین است که برای روده مانند صابون عمل می‌کند، عمل دفع را آسان‌تر می‌کند، سموم بدن را تخلیه می‌کند و کل فرایند گوارش را بهبود می‌بخشد.
________________________________________
: ?? نکته برای جلوگیری از بیماریهای گوارشی
________________________________________
سلامت قلب‌تان را افزایش می‌دهد
بیماری‌های قلبی همواره افرادی را در سراسر دنیا به سوی مرگ می‌کشاند و تهدیدی بزرگ برای سلامتی انسان محسوب می‌شود. اما آبلیمو و عسل می‌تواند احتمال بروز این بیماری‌های خطرناک را کاهش دهد. آبلیمو و عسل هر دو سرشار از پتاسیم هستند. مشاهده‌ شده پتاسیم، فشارخون را که از عوامل مهم حملات قلبی است، کاهش می‌دهد. همچنین خواص آنتی‌اکسیدان‌ و ضدالتهاب‌ این نوشیدنی، از قلب در برابر التهاب‌های عضلانی و دیگر فشارها محافظت می‌کند.
تبلیغات

________________________________________
: چطور خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش دهیم؟
________________________________________
به کاهش وزن کمک می‌کند

رهایی از اضافه وزن سخت است. اگر دنبال روش‌های طبیعی کاهش وزن هستید، این نوشیدنی می‌تواند برای‌تان بهترین گزینه باشد. آب و فیبر موجود در لیمو، اشتهای‌ شما را کاهش می‌دهد و به شما کمک می‌کند بدون احساس گرسنگی، از حجم غذای مصرفی‌تان بکاهید. همچنین اسیدسیتریک موجود در لیمو، در چرخه‌ی زیستی نقش مهمی ایفا می‌کند و بازده‌ی فرایند تبدیل غذا به انرژی را افزایش می‌دهد.
احتمال وقوع بیماری‌های مزمن را کاهش می‌دهد
در سال‌های اخیر روی رابطه‌ی بین اسیدیته‌ی بدن و رشد بیماری‌های مزمن، از جمله بیماری‌های قلبی، دیابت، مشکلات مفصلی و حتی بعضی سرطان‌ها، آزمایش‌های بسیاری انجام شده‌است. لیمو، pH بدن را افزایش می‌دهد و محیط آن را قلیایی می‌کند. لیمو با وجود اسیدی بودنش، حاوی مواد معدنی فراوانی است که اسیدیته‌ی بدن را خنثی می‌کنند.
سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند

کمبود خواب، استرس و رژیم غذایی بد، سیستم ایمنی بدن را مختل می‌کند و ضعف سیستم ایمنی با بروز انواع سرماخوردگی و آنفولانزا خودش را نشان می‌دهد. خبر خوب این است که با نوشیدن آبلیمو و عسل می‌توانید آسیب‌های وارده را ترمیم کنید. ویتامین C لیمو و مواد معدنیِ عسل، سیستم ایمنی بدن‌تان را تقویت کرده و مبارزه با باکتری‌ها، ویروس‌ها و دیگر میکروب‌هایی را که موجب بیماری می‌شوند، آسان‌تر می‌کند. همچنین عسل شامل ضدمیکروب‌های طبیعی است که سلامتی شما را حفظ می‌کند.
________________________________________
: چطور سیستم ایمنی بدن را تقویت کنیم؟
________________________________________
احتمال بروز عفونت‌های ادرار را کاهش می‌دهد
عفونت‌ ادرار دردناک است و در صورت پیشرفت می‌تواند بسیار خطرناک باشد. به‌خصوص برای زنان، عفونت ادرار می‌تواند مزمن شود و در صورت بدشانسی، برای رهایی از این عفونت لازم است آنتی‌بیوتیک‌های فراوان مصرف شود. مصرف منظم آبلیمو و عسل، برای این مشکل یک راه حل طبیعی است. عسل حاوی ضدباکتری‌های طبیعی است و آبلیمو با افزایش اسیدیته‌ی ادرار، امکان رشد باکتری‌ها را در محیط ادرار کاهش می‌دهد.
بدن را سم‌زدایی می‌کند
هوایی که در آن نفس می‌کشیم، نوشیدنی‌هایی که می‌نوشیم و غذاهایی که میخوریم، ما را در معرض مواد شیمیایی و سموم گوناگونی قرار می‌دهند. گرچه بدن‌‌مان طبعا از ما در برابر این تهدیدها محافظت می‌کند، بد نیست ما هم با راهکارهای طبیعی این حفاظ را تقویت کنیم. آبلیمو و عسل در این راه به ما کمک می‌کند. لیمو عملکرد سم‌زدایی کبد را افزایش می‌دهد؛ عسل نیز، همانطور که گفته‌ شد، یک ضدمیکروب و ضدعفونی‌کننده‌ی طبیعی است.
چگونه در منزل آبلیمو و عسل تهیه کنیم؟

یکی از بهترین ویژگی‌های آبلیمو و عسل این است که راحت درست می‌شود. کافی است نصف لیمو را آب‌گرفته و همراه با یک قاشق‌چایی‌خوری عسل، به یک لیوان آب گرم اضافه کنید؛ هم بزنید و بنوشید. اگر آن را صبح و قبل از صبحانه بنوشید بیشترین تا?ثیر را دارد.
کارهای بسیاری هستند که حتی با وجود مشغله‌های فراوان، می‌توانید در مدت زمان کوتاهی، برای بهبود سلامتی‌تان انجام دهید. یکی از آنها، نوشیدن منظم آبلیمو و عسل است، که فواید گفته‌شده را برای‌تان به دنبال دارد.
برگرفته از: lifehack

این مجموعه صوتی پرطرفدار را از دست ندهید
مقالات صوتی

مجموعه صوتی پرطرفدارترین مقالات با موضوع رژیم و تغذیه برای تناسب اندام
به من بگو چه می‌خوری تا به تو بگویم که هستی

7000تومان



مسئله‌ی استخدام در بهره‌وری کلیِ کسب‌وکارها نقشی اساسی دارد. اگر شرح وظایف شغلی (Job Description) به خوبی تهیه شود، در واقع سرمایه‌گذاری خوبی برای کسب‌وکار به حساب می‌آید، چون می‌تواند در اغلب حیطه‌های فعالیت نیروی انسانی از جمله استخدام، گزینش، جهت‌گیری، آموزش، برنامه‌های کاری، پاداش، بررسی عملکرد و دفاع حقوقی مورد استفاده قرار بگیرد.
شرح وظایف شغلی مواردی مانند مسئولیت‌های مهمِ سِمت موردنظر، روابط مربوط به گزارش‌دهی و شرایط محیط کاری را توضیح می‌دهد. تجزیه و تحلیل شغل نخستین گام در نوشتن یا بازنویسیِ شرح وظایف شغلی است که در اینجا با آن آشنا می‌شوید.

________________________________________
: توسعه منابع انسانی چه نقشی در موفقیت سازمان دارد
________________________________________
تجزیه و تحلیل شغل در واقع مطالعه‌ی عمیق شغل است. این مطالعه اگر به درستی انجام بگیرد، اطلاعات مفیدی برای نوشتنِ شرح وظایف شغلی فراهم می‌کند. برای انجام تجزیه و تحلیل شغل می‌توانید از طریق مصاحبه با کارمندان، مشاهده‌ی عملکرد وظایف، درخواست از کارمندان برای پرکردنِ پرسش‌نامه و جمع‌آوریِ اطلاعات درباره‌ی شغل از منابع ثانویه‌ای همچون مجموعه‌ی طبقه‌بندی و شرح جامع مشاغل، اطلاعاتی درباره‌ی مشاغل گردآوری کنید.
مرحله‌ی ?: شغل مورد نظر را بشناسید
ابتدا درک کاملی از سِمت مورد نظر پیدا کنید. این پایه و اساس استخدام است. در انجام تجزیه و تحلیل‌ این موارد را در نظر داشته باشید:

همه‌ی وظایف و مسئولیت‌های این سِمت؛
دامنه و سطح‌ آنها؛
حیطه‌ای که باید در آن انجام شود؛
میزان مسئولیت و پاسخ‌گویی مورد نیاز برای انجام این کار؛
فعالیت‌های عمده و جزئی.
________________________________________
: چگونه کارمند خوب استخدام کنیم؛ ? اصل طلایی در مصاحبه‌های شغلی
________________________________________
مرحله‌ی ?: شناسایی رفتارهای عملکردی شغل مورد نظر
سپس نمونه‌هایی از رفتارهای مورد استفاده برای ارزیابی کیفیت این شغل را مشخص کنید. هم رفتارهای مؤثر را مدنظر قرار دهید و هم رفتارهای غیرمؤثر. برای انجام این کار از خودتان بپرسید:
انتظارات عملکردی برای داشتن بهترین عملکرد چیست؟
چگونه متوجه می‌شوید عملکرد