اين، ويتامين، B12، ب??، شکر

به اين دليل که افراد مسن در معرض ابتلا به هر دو قرار دارند و اغلب، اين دو بيماري با هم تداخل پيدا مي‌کنند. ?? تا ?? درصد از افرادي که کمبود ب?? دارند، دچار بيماري‌هاي عصبي مانند زوال عقل هم هستند. البته وقتي کمبود ويتامين B12 در افراد جوان هم اتفاق مي‌افتد، باز هم به زوال عقل شباهت دارد. و معمولا متخصصان نمي‌توانند به راحتي اين دو بيماري را تشخيص دهند و بهتر است بيماراني که مشکلات شناختي دارند، حتما آزمايش کمبود ويتامين ب?? بدهند.
مصرف قرص‌هاي ضد‌بارداري شما را مستعد کمبود B12 مي‌کند
دکتر «ميدلبرگ» مي‌گويد: «جذب ويتامين ب?? در زناني که براي مدت طولاني از قرص‌هاي ضدبارداري استفاده مي‌کنند، مشکل مي‌شود.» تحقيقات نشان مي‌دهد قرص‌هايي که استروژن بالايي دارند، ارتباط بيشتري با B12 دارند و کمبود فولات (فوليک اسيد و ويتامين ب?) هم ثابت مي‌کند که استروژن موجود در اين قرص‌ها مانع جذب اين ويتامين‌ها مي‌شود. پس اگر شما از قرص‌هاي جلوگيري از بارداري استفاده مي‌کنيد، حتما با پزشک خود درباره‌ي مصرف مکمل‌هاي ب?? مشورت کنيد.
گوشت و ماهي سرشار از ويتامين B12 هستند

بنا بر تحقيقات موسسه‌ي ملي سلامت آمريکا، جگر گاو و صدف خوراکي بيشترين مقدار ويتامين ب?? را دارند. اگر هيچ کدام از اين مواد غذايي را دوست نداريد، گزينه‌هاي ديگري هم وجود دارند. گوشت گاو، بوقلمون، صدف‌دريايي، مرغ و ماهي سالمون هم سرشار از اين ويتامين هستند. يک وعده از هر کدام مي‌تواند صددرصد نياز توصيه شده‌ي روزانه به اين ويتامين را برآورده کند (اين نياز در مردان و زنان بالاي ?? سال ?.? ميکروگرم و ?.? تا ?.? ميکروگرم براي زنان باردار و شيرده است). تخم‌مرغ با داشتن ?.? ميکروگرم به ازاي هر عدد و شير کم‌چرب به ازاي هر فنجان ?.? ميکروگرم، هم منابع خوبي هستند.
غذاهاي غني شده و مکمل‌ها هم مي‌توانند مفيد باشند
دکتر «مون» مي‌گويد: «هر دوي اين گزينه‌ها مي‌توانند براي گياه‌خواران و افراد مسن و همه‌ي کساني که با جذب ويتامين B12 مشکل دارند سودمند باشند. اينکه فقط در وعده‌هاي غذايي خود موادي که به طور طبيعي اين ويتامين را دارند، بگنجانيم کفايت نمي‌کند و شکل مصنوعي آن بهتر جذب مي‌شود.» بهترين جايي که مي‌توان اين نوع ويتامين را پيدا کرد غلات غني شده هستند که خيلي از آنها صددرصد نياز روزانه‌ي شما را برآورده مي‌کنند.
مصرف زياد نوشيدني‌هاي الکلي ريسک کمبود ويتامين B12 را افزايش مي‌دهد
دکتر «ميدلبرگ» مي‌گويد: «مصرف روزانه بيشتر از يک يا دو بار نوشيدني الکلي، باعث تحريک غشاء معده مي‌شود که به نوبه‌ي خود ميزان ترشح اسيد معده را پايين آورده و جذب ويتامين B12 را کاهش مي‌دهد.» الکل به روش ديگري هم بر کمبود ويتامين B12 تأثير مي‌گذارد. B12 در کبد ذخيره مي‌شود و مصرف نوشيدني‌هاي الکلي در کارايي کبد اختلال ايجاد کرده و کبد را از اين ويتامين خالي مي‌کند يا ذخيره‌‌سازي آن را براي کبد دشوار مي‌کند.
کمبود B12 ممکن است باعث شود نتيجه‌ي آزمايش پاپ اسمير به اشتباه مثبت نشان داده شود
کمبود ويتامين ب?? حتي بر روي آزمايش پاپ اسمير يا تست سرطان دهانه‌ي رحم هم تأثير مي‌گذارد. مطابق تحقيقات مؤسسه‌ي ملي سلامت، ميزان کم ويتامين ب??، ظاهر سلول‌هاي گردن رحم را تغيير مي‌دهد و باعثِ مثبت شدن آزمايش سرطان دهانه‌ي رحم مي‌شود.
کمبود B12 در کم‌خونيِ پرنيشيوز موثر است
کم‌خوني پرنيشيوز نوعي کم‌خوني است که از کمبود ويتامين ب?? ناشي مي‌شود. پرنيشيوز در زبان لاتين به معني خطرناک است، و به اين دليل به اين نام خوانده مي‌شود چون در گذشته اين بيماري منجر به مرگ مي‌شد. اين بيماري، کمبود گلوبول‌هاي قرمز خون است و زماني رخ مي‌دهد که معده پروتئيني به نام فاکتور داخلي را که به جذب ويتامين B12 در روده‌ها کمک مي‌کند، به اندازه‌ي کافي توليد نمي‌کند. کم‌خوني پرنيشيونز مي‌تواند نتيجه‌ي واکنش دستگاه دفاعي بدن عليه سلول‌هاي خودي باشد که باعث تخريب سلول‌هاي ديواره‌ي معده مي‌شود يا به دليل مشکلي در پُرزهاي ديواره‌ي معده يا حتي به دلايل ارثي باشد. راه درمان اين بيماري مصرف مکمل‌هاي B12 است که با ويتامين‌هاي ديگر ترکيب شده باشند.
تشخيص کمبود ويتامين B12 مشکل است
دکتر «ميدلبرگ» مي‌گويد: «به اين دليل که بدن مي‌تواند ويتامين ب?? را به مدت سه تا پنج سال ذخيره کند، علائم ابتدايي معمولا به تدريج ديده مي‌شوند و احتمال اينکه متوجه آنها شويد کم است. بعد از علائم ابتدايي مانند خستگي و ضعف، علائم پيشرفته‌تري مانند کرختي، مور مور شدن اندام‌ها، افسردگي، پارانويا (اختلال رواني که فرد همه را دشمن تصور مي‌کند) و حتي توهم ظاهر مي‌شوند. اين علائم متنوع هستند و در همه‌ي افراد به يک شکل ديده نمي‌شوند، بنابراين تشخيص بيماري مشکل است. اينکه کدام علائم بروز مي‌کنند به اين بستگي دارد که کمبود B12 به چه دليل به وجود آمده باشد. مثلا، اگر خوب جذب نشدن دليل اين مشکل باشد، علائم به تدريج ظاهر مي‌شوند چون به هر حال مقدار کمي از اين ويتامين جذب مي‌شود، ولي اگر دليل آن، عدم مصرف محصولات حيواني باشد علائم خيلي سريع خودشان را نشان مي‌دهند.
________________________________________
: ? نشانه‌ کمبود ويتامين را بشناسيد
________________________________________
تنها راه تأييد کمبود B12 آزمايش خون است

مرکز کنترل و پيشگيري از بيماري‌هاي آمريکا، ميزان کمتر از ??? پيکوگرم در هر ميليمتر خون را به عنوان کمبود ويتامين‌ ب?? اعلام کرده است. «مون» مي‌گويد: «آزمايش‌هاي خون معمولا دقيق هستند، اما بعضي از سرطان‌ها، استفاده از قرص‌هاي ضدبارداري، کمبود اسيد فوليک و بارداري ممکن است به اشتباه نتيجه‌ي آزمايش را مثبت نشان دهند. همچنين در افرادي که بيماري‌هاي مربوط به کبد دارند، کليه‌هاي‌شان به خوبي کار نمي‌کنند يا اختلالات خاصي در سلول‌هاي خوني‌شان دارند، ممکن است نتيجه‌ي اين آزمايش به اشتباه منفي نشان داده شود.» پزشک عمومي شما مي‌تواند در مورد نتيجه‌ي آزمايش به شما کمک کند.
کمبود B12 به مشکلات سيستم ايمني مرتبط است
B12 نقش مهمي در توليد گلوبول‌هاي سفيد دارد و گلوبول‌هاي سفيد براي سيستم ايمني بدن حياتي هستند. کمبود ويتامين B12 نه تنها سيستم ايمني بدن را ضعيف مي‌کند، بلکه بعضي از اختلالات سيستم ايمني نيز مي‌توانند باعث به وجود آمدن کمبود اين ويتامين بشوند. مثلا، بيماري گريوز که نوعي پرکاري تيروئيد است مي‌تواند باعث به وجود آمدن کم‌خوني پرنيشيوز شود که آن هم به نوبه‌ي خود منجر به کمبود ويتامين B12 مي‌شود.
مشکلات گوارشي مي‌توانند موجب کمبود B12 شوند

به اين دليل که مشکلات گوارشي جذب ويتامين B12 را با مشکل مواجه مي‌کنند، افرادي که بيماري‌هاي معده يا گوارشي دارند، بيشتر در معرض خطر هستند. دکتر ميدلبرگ مي‌گويد: «افرادي که دچار بيماري‌هاي مربوط به معده و روده، مانند التهاب روده‌ي بزرگ، بيماري کرون (نوعي التهاب ديواره‌ي روده) يا بيماري التهاب روده‌ي کوچک هستند، ريسک کمبود B12 در آنها بيشتر ديده مي‌شود.» افرادي که از سيلاک رنج مي‌برند نيز ممکن است با جذب B12 مشکل داشته باشند. اگر شما هر کدام از اين بيماري‌ها را داريد، حتما با پزشک خود درباره‌ي مصرف مکمل‌هاي دارويي يا تزريق B12 مشورت کنيد. از آنجا که حتي مصرف خوراکيِ بالاترين دُوز B12 نمي‌تواند به خوبي در بدن شما جذب شود، بهترين راهِ دريافت آن، تزريق است.
________________________________________
: علائم سرطان روده‌ و ?? خوراکي براي جلوگيري از اين بيماري مهلک
________________________________________
ممکن است بعد از جراحيِ کاهش وزن به کمبود B12 دچار شويد
دکتر «مون» مي‌گويد: «بعضي از جراحي‌هايي که بر روي سيستم گوارشي انجام مي‌گيرند، مانند جراحي مجاري معده، جذب ب?? را سخت‌تر مي‌کند.» يکي از دلايل آن به کاهش توانايي بدن در جذب غذا مربوط مي‌شود. همچنين پايين بودن ميزان عامل داخلي، که همانطور که گفتيم پروتئيني است که به بدن در جذب ب?? کمک مي‌کند، نيز در اين موضوع مؤثر است. مشکل جذب مي‌تواند يک مشکل دائمي باشد و افرادي که جراحي‌هاي مجاري معده انجام مي‌دهند بايد تا آخر عمر مکمل‌هاي ب?? مصرف کنند.
کمبود B12 باعث سوزش در اندام‌ها، ضعف و مشکلات تعادلي مي‌شود
تخليه شدن ذخاير بدن از ب?? باعث آسيب رسيدن به عصب‌ها مي‌شود. سوزن سوزن شدن دست‌ها و پاها، لرزش در حرکات بدن و راه رفتن نامتعادل، عواقب کمبود طولاني‌مدت ويتامين ب?? هستند. مانند ديگر علائم اين بيماري، اينها هم مي‌توانند دلايل ديگري داشته باشند که از آن جمله مي‌توان به کهولت سن اشاره کرد. تنها راه اطمينان يافتن، انجام آزمايش خون و مشورت با پزشک است.
کودکان هم ممکن است دچار آن شوند

در نوزادان کمبود ب?? جدي است و مي‌تواند علائمي مانند کم‌خوني، مشکلات حرکتي و مشکل در مراحل رشد را به وجود بياورد که مي‌توانند خطرناک باشند. کمبود ويتامين ب?? در کودکان به ندرت ديده مي‌شود، اما در کودکاني که مادران‌شان در دوره‌ي بارداري محصولات حيواني به اندازه‌ي کافي مصرف نکرده‌اند يا مادران شيردهي که گياه‌خوار هستند ديده مي‌شود. مصرف مکمل‌هاي ب?? در مادران و همچنين غذاهاي غني شده با ب?? در دوارن بارداري و شيردهي مي‌تواند مفيد باشد.
رنگ‌پريدگي، زبان درد و آفت دهان از علائم ملموس کمبود B12 هستند
رنگ‌پريدگي، زبان قرمز، ملتهب و دردناک و آفت‌هاي دهاني از علائم ملموس کمبود ب?? هستند. اين علائم که به دليل تغييراتي که کمبود اين ويتامين در جريان خون ايجاد مي‌کند رخ مي‌دهند، مي‌توانند سال‌ها بعد از تخليه‌ي ذخائر بدن از اين ويتامين ديده شوند. يکي ديگر از علائمي که به خون مربوط مي‌شود، تپش قلب است. گاهي زود کبود شدن پوست هم نشانه‌ي کمبود مزمن اين ويتامين است. اما اين علائم در همه‌ي بيماراني که کمبود ب?? دارند بروز نمي‌کنند و يا اينکه به آرامي خودشان را نشان مي‌دهند و تشخيص‌شان مشکل است.
کمبود B12 مي‌تواند موجب آسيب‌هاي ماندگار شود
کمبود ويتامين ب?? اگر سال‌ها باقي بماند، باعث آسيب‌هاي عصبي برگشت‌ناپذير، مانند از دست دادن حافظه، فقدان آگاهي و ناتواني در تمرکز خواهد شد. از ديگر عوارض جانبي مي‌توان به آسيب‌هاي عصبي، بي‌خوابي، اختلال نعوذ و حتي اختلالات روده و مثانه اشاره کرد. دکتر «مون» معتقد است که اگر کمبود اين ويتامين زود تشخيص داده و درمان شود خيلي از اين علائم بهبود پيدا خواهند کرد.
ويتامين B12 هيچ‌گاه به حد افراط نمي‌رسد
برخلاف ويتامين‌هايي که محلول در چربي هستند و ممکن است در بدن‌ انباشته شده و عوارض جانبي داشته باشند، ب?? به اين دليل که محلول در آب است فقط به اندازه‌ي نياز بدن جذب مي‌شود و مقادير اضافه‌ي آن به همراه ادرار دفع مي‌شود. اين براي کساني که مي‌خواهند ذخاير بدن‌شان را از اين ويتامين پر کنند ولي نگران مصرف زياد آن هستند، خبر خوبي است. اما دقت کنيد که اگر در يک وعده مقدار زيادي ويتامين ب?? مصرف کنيد، مبتلا به بيرون‌روي و خارش خواهيد شد. اگر پزشک، مکمل دارويي براي شما تجويز کرده، حتما برچسب روي دارو را مطالعه کنيد و فقط به مقداري که پزشک‌تان توصيه کرده مصرف کنيد.

اين مجموعه صوتي پرطرفدار را از دست ندهيد
مقالات صوتي

مجموعه صوتي پرطرفدارترين مقالات با موضوع رژيم و تغذيه براي تناسب اندام
به من بگو چه مي‌خوري تا به تو بگويم که هستي

7000تومان



قصد نداريم شما را نگران کنيم، اما بايد درمورد هر چيزي که در طول روز مي‌خوريد، اطلاعات کافي داشته باشيد؛ از غلات صبحانه‌‌ گرفته تا سُس کچاپي که به‌عنوان طعم‌دهنده در اکثر غذاها مي‌ريزيد. امروزه يکي از اصلي‌ترين عوامل چاقي و دشمن درجه‌يک سلامتي مردم، شکر است. با توجه به تمايل بسياري از مردم به مصرف شکر، پزشکان و مراکز بهداشتي براي ترغيب مردم به کاهش مصرف چربي و پايين آوردن مصرف کلسترول تلاش زيادي مي‌کنند و از مردم مي‌خواهند تا يک رژيم غذايي سالم را جايگزين عادات بد غذايي خود کنند.

:
مصرف شکر چه تاثيري بر عملکرد رواني شما دارد؟
حذف شکر چه تاثيري بر سلامت فرزندان دارد؟
رژيم لاغري با حذف شيريني چه تاثيري بر سلامت بدن و تناسب اندام دارد؟
گزارش‌هاي اخير نشان مي‌دهند شکر يکي از بزرگ‌ترين نگراني‌هاي کارشناسان در زمينه‌ي حفظ سلامت جسم است و بر همين اساس توصيه مي‌شود کمتر از ?? درصد از کالري روزانه‌ي خود را از شکر دريافت کنيد. انجمن سلامت آمريکا معتقد است کمتر از نيمي از کالري روزانه‌ي مردم بايد از شکر دريافت شود. (در حدود ? قاشق چاي‌خوري يا ??? کالري براي زنان و ? قاشق چاي‌خوري يا ??? کالري براي مردان.)
در حالت طبيعي، شکر يک ماده‌ي تقريبا بي‌ضرر و البته تا حدي ضروري است. بايد توجه داشت که بدن انسان براي داشتن يک عملکرد مناسب به کربوهيدرات‌ نياز دارد. کربوهيدرات‌ها در ميوه‌ها، سبزي‌ها و لبنيات به‌صورت ترکيبات فروکتوز يا لاکتوز وجود دارند. مشکل وقتي به‌وجود مي‌آيد که شکر به‌عنوان يک افزودني طعم‌دهنده در فرايند آماده‌سازي غذا به آن افزوده‌ مي‌شود.
مصرف بيش‌ازحد اين ماده‌ي غذايي مي‌تواند تأثير مخربي بر سلامتي انسان داشته باشد که بزرگ‌ترين مشکل آن، افزايش وزن است. افزودن شکر موجب مي‌شود ميزان ترشح انسولين در بدن بالا برود، سوخت‌وساز مختل و کالري اضافي به‌صورت چربي شکمي ذخيره شود.

کاهش وزن تنها فايده‌ي کم کردن مصرف شکر نيست، در ادامه به ?? مزيت ديگر کاهش مصرف شکر اشاره مي‌کنيم.
?. فشار خون‌تان را کاهش مي‌دهد

کاملا واضح است که يکي از عوارض مصرف زياد شکر، بالا رفتن فشارخون است. تحقيقات اخير نشان مي‌دهند که مصرف شکر زياد، علاوه بر اضافه‌وزن مي‌تواند موجب بالارفتن فشارخون نيز بشود. اين اصلا موضوع بي‌اهميتي نيست؛ فشارخون بالا فشار بيشتري را به قلب وارد مي‌کند و در درازمدت ممکن است کل سيستم گردش‌ خون را دچار آسيب کند. فشارخون بالا موجب بيماري‌هاي قلبي، حمله قلبي، سکته قلبي، آسيب به کليه‌ها، بسته‌شدن رگ‌هاي قلبي و بسياري از بيماري‌هاي جدي مربوط به قلب و عروق کرونر مي‌شود.
تبليغات

به عبارت ديگر، افرادي که رژيم غذايي روزانه‌شان حداقل ?? درصد شکر داشته باشد، دوبرابر بيشتر از افرادي که فقط ?? درصد از کالري دريافتي‌شان شکر است، به بيماري‌هاي قلبي مبتلا مي‌شوند.
________________________________________
: علائم فشار خون بالا و راه‌هاي درمان آن
________________________________________
?. کلسترول خون‌تان پايين مي‌آيد
افرادي که شکر بيشتري مصرف مي‌کنند، معمولا سطح HDL خون يا همان کلسترول خوب آنها پايين و برعکس ميزان LDL يا کلسترول بد خون‌شان بالاست. افزايش سطح تري‌گليسيريد يا همان چربي خون نيز يکي ديگر از عواقب افزايش مصرف شکر در رژيم غذايي است. کلسترول بد و چربي خون با انسداد عروق‌ خوني، زمينه‌ي ابتلا به بيماري‌هاي قلبي را فراهم مي‌کنند.
________________________________________
: کدام خوراکي‌ها کلسترول خون را پايين مي آورند؟
________________________________________
?. خطر بروز حمله قلبي کاهش مي‌يابد

براساس مطالعات انجام‌شده، افرادي که شکر بيشتري مصرف مي‌کنند، در مقايسه با ديگران بيشتر در معرض ابتلا به بيماري‌هاي قلبي قرار دارند. يک راه‌حل ساده براي پايين‌ آوردن ريسک ابتلا به بيماري‌هاي قلبي، قطع مصرف نوشابه‌هاي گازدار است. پژوهش‌هاي اخير نشان‌ مي‌دهند رابطه‌ي مستقيمي بين مصرف نوشيدني‌هايي که با شکر شيرين شده‌اند و خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي و عروقي وجود دارد. دکتر داريا لانگ گليسپي (Darria Long Gillespie) پزشک اورژانس هيئت مديره‌ي بيمارستان دانشگاه اموري معتقد است مصرف هر نوشابه مي‌تواند خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي را تا ?? درصد افزايش بدهد.
?. ذهن فعال‌تري خواهيد داشت
حتما مي‌دانيد که شکر دشمن اصلي دندان است، اما نکته‌ي مهم‌تر و ترسناک‌تر اين است که شکر مي‌تواند قدرت ذهني شما را کاهش بدهد. تحقيقات نشان مي‌دهند که زياده‌روي در مصرف شکر عملکرد شناختي مغز را مختل مي‌کند و با کاهش تعداد پروتئين‌هايي که مسئول حافظه و پاسخگويي هستند، آسيب‌هايي جدي به مغز و عملکرد آن وارد مي‌شود.
در يک مطالعه‌ي خاص نشان‌ داده شد موش‌هايي که شکر مصرف مي‌کنند در مقايسه با موش‌هايي که يک رژيم غذايي کنترل‌شده دارند، فعاليت سيناپسي کمتري دارند. در واقع مصرف بالاي قند با سندروم متابوليک مرتبط است. دکتر لانگ گليپس مي‌گويد: «بيماري سندروم متابوليک نه‌تنها با کاهش عملکرد شناختي مرتبط است، بلکه ممکن است حتي باعث تغييراتي در ساختار مغز شود.»
________________________________________
: چگونه هميشه ذهن آماده‌ داشته باشيم؟
________________________________________
?. خطر ابتلا به آلزايمر و زوال عقل را کاهش مي‌دهد
شکر موجب کاهش توليد فاکتور نورون‌زايي مشتق‌شده از مغز (BDNF) مي‌شود. اين ماده‌ي شيميايي در شکل‌گيري خاطرات جديد و ياد‌آوري خاطرات گذشته به مغز کمک مي‌کند. سطح BDNF به‌ويژه در افراد مبتلا به اختلال متابوليسم گلوکز (افراد مبتلا به ديابت و پيش‌ديابت) بسيار پايين است. در واقع مي‌توان گفت کاهش BDNF ارتباط مستقيمي با بيماري زوال عقل و آلزايمر دارد.
?. کمتر دچار افسردگي مي‌شويد
تحقيقات نشان مي‌دهند افراد مُسني که بيش از چهار بطري نوشابه در روز مصرف مي‌کنند، در مقايسه با افرادي که اصلا نوشابه، قهوه يا چاي مصرف نمي‌کنند، ?? درصد بيشتر دچار افسردگي مي‌شوند. عملکرد مناسب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *