دانلود پایان نامه بررسی واکنش بازار به تغییر سود تقسیمی با گذشت زمان کم
۱مدل تجدید نظر شده گوردون
بعدها گوردون مدل اولیه خود را با وارد کردن عامل ریسک اصلاح کرد. مدل تجدید نظر شده بر این پیش فرض مبتنی است که هر چه قدر سود تقسیمی به آیندهای دورتر تعلق داشته باشد، ریسک و عدم قطعینت آن بیشتر است. به همین دلیل نرخ تنزیل سود سهام، همگام با افزایش زمان افزایش مییابد.
مدل تجدید نظر شدۀ گوردون به شرح زیر است:
در این معادله رابطه زیر بین نرخهای تنزیل سالهای مختلف برقرار است:
K1 < k2 < … < kt-1 < kt
با فرض چنین رفتاری از نرخهای تنزیل، گوردون دلیل میآورد که خطمشی تقسیم سود فقط زمانی مهم است که بازده روی سرمایهگذاری با همه k ها برابر باشد.
۲-۱-۷-۴ قضیه مودیلیانی و میلر
MM نظریهای را به وجود آوردهاند که بر اساس آن، ارزش شرکت فقط به قدرت سودآوری آن وابسته است. به نظر آنان ارزش شرکت مطلقاً به خطمشی تقسیم سود سهام به دو بخش سود تقسیمی و سود انباشته بستگی ندارد. بر همین اساس این نظریه که در سال ۱۹۶۱ مطرح شد به تئوری “نامربوط بودن سود تقسیمی M,M” معروف شد. مفروضات تئوری مودیلیانی و میلر به شرح زیر است:
- بازارهای سرمایه، از نوع بازارهای کامل و سرمایهگذاران نیز از نوع سرمایهگذاران منطقی هستند.
- انتشار اوراق بهادار بدون هیچ هزینهای صورت میگیرد.
- مالیات وجود ندارد.
- فرصتهای سرمایهگذاری و نیز مبلغ سودهای آینده شرکت مشخص و معلوم است.
(بعداً M,M این فرض را از مفروضات خود کنار گذاشتند).
خلاصه منطق مودیلیانی و میلر چنین است، چنانچه شرکتی سودهای به دست آمده را به جای توزیع بین سهامدارانش، در شرکت نگهداری کند، آنگاه سهامداران از افزایش سرمایه به میزان مبلغ سودهای نگهداشته شده بهرهمند میشوند. از طرف دیگر چنانچه شرکت سودهای به دست آمده را به جای آنکه نگهدارد از طریق پرداخت سود سهام توزیع کند، آنگاه سهامداران از دریافت سود نقدی همانقدر بهره می برند که ممکن بود از افزایش سرمایه در صورت عدم تقسیم سود بهره میبردند. به همین دلیل آنان نتیجه گرفتند که از نظر سهامداران تقسیم سود به دو بخش سود تقسیمی و سود انباشته نامربوط است.
سوالات یا اهداف پایان نامه :
- آیا تغییر سود تقسیمی بر بازده غیر عادی سهام مؤثر است؟
- عوامل مؤثر بر رابطه بین سود تقسیمی و بازده غیر عادی سهام چه هستند؟
- آیا واکنش بازار به تغییر سود تقسیمی با گذشت زمان کم میشود؟